Máte nápad jak zlepšit prostředí ve městě? Máte možnost ho zrealizovat

Víte o nějaké místě v Třebíči, které by si zasloužilo investici? Máte nějaký nápad, který zlepší prostředí v našem městě? Chcete se zasloužit o zkrášlení veřejného prostranství? Chodíte každý den kolem místa, které nevypadá úplně hezky? Prostřednictví druhého ročníku participativního rozpočtu se můžete zasloužit o zlepšení.

Zapojování veřejnosti do dění ve městě považuji za velmi důležité. A participativní rozpočet je nástroj, který to umožňuje. Umožňuje nejen prezentovat náměty, ale poskytuje i finanční prostředky na jejich realizaci – v rozpočtu města je na realizaci projektů vyčleněna částka 3,5 milionu korun.

Jak na to?  Pokud máte nějaký nápad, podívejte se na web www.trebic.cz/rozpocet, kde najdete vše podstatné. Důležité je vědět, že do jednoho projektu může město investovat od sto tisíc do jednoho milionu korun, projekt musí být realizován na majetku města a je potřeba zajistit třicet podporovatelů… Vše popíšete do jednoduchého formuláře, který najdete na webu, a je to.

Náměty sbíráme až do konce června. Následně se s předkladateli spojíme a posoudíme realizovatelnost jednotlivých námětů. Důležitý faktorem je potom hlasování veřejnosti, které rozhodne o tom, který projekt bude ze strany města financován.

Že stojí za se s nějakým nápadem přihlásit, dokazují projekty z minulého ročníku, které se budou letos realizovat. Nové dětské hřiště vznikne u vstupu do Libušina Údolí, dojde k revitalizaci prostoru před základními školami Benešova a kpt. Jaroše a úpravy se také dočká prostor kolem rybníka Kuchyňka.

Zkrátka to za to stojí. Pokud máte nějaký nápad, neváhejte. Podrobné informace najdete na již zmíněném webu www.trebic.cz/rozpocet. Čas máte do konce června.